Opäť sme sa zapojili do národnej kampane „Do práce na bicykli“ | Lekáreň u Broja

Opäť sme sa zapojili do národnej kampane „Do práce na bicykli“

Opäť sme sa zapojili do národnej kampane „Do práce na bicykli“

Už štvrtý krát sa Vaša Lekáreň u Broja rozhodla zapojiť do celoslovenskej súťažnej kampane „Do práce na bicykli“, ktorá prebiehala v mesiaci jún 2022. A tak sa všetci naši zamestnanci snažili čo najčastejšie na cestu do práce vymeniť pohodlie svojich áut za šliapanie do pedálov...

Motiváciou bol pre nás nielen dobrý pocit, že robíme niečo pre svoje zdravie, ale aj to, že robíme niečo pre „zdravie našej planéty“, ktorú týmto spôsobom cestovania šetríme od škodlivých CO2 emisií. Zároveň vďaka využívaniu cyklodopravy šetríme peniaze, čo je pri dnešných cenách pohonných hmôt naozaj oceniteľné. V neposlednom rade pomáhame zlepšovať plynulosť cestnej premávky v našom meste.

Hlavným cieľom súťažnej kampane „Do práce na bicykli“ (DPNB) je podporovať v mestách rozvoj nemotorovej dopravy, a to najmä tej cyklistickej, ale samozrejme aj MHD a pešej. Ďalšími cieľmi sú vyzvať všetky samosprávy na Slovensku, aby vytvárali čo najlepšie podmienky pre ekologické druhy dopravy, ďalej motivovať zamestnávateľov, aby vo svojich firmách budovali vhodné podmienky pre zamestnancov dochádzajúcich do práce na bicykli a samozrejme motivovať aj samotných zamestnancov, aby viacej využívali túto alternatívnu formu dopravy.

Kampaň má za sebou už 8 úspešných ročníkov a aj v roku 2022 mala ambíciu pokračovať a vytrvať v snahe, aby nielen jazda na bicykli, ale aj každodenný život v našich mestách bol príjemnejší, zdravší a kvalitou sa približoval vyspelým európskym metropolám.

Do kampane „Do práce na bicykli“ sa tento rok zapojil rekordný počet samospráv, tímov a najmä rekordný počet zapojených súťažiacich, vďaka čomu vidieť, že posolstvo kampane sa úspešne šíri. V rámci kampane bolo odjazdených už  viac ako 240 000 jázd na bicykloch a odťahaných bolo vyše 1 780 000 kilometrov. Spolu sa nám zatiaľ podarilo pre naše mestá a planétu usporiť neuveriteľných 528 ton CO2  v porovnaní s cestovaním autom. 

3 cyklo tímy Lekárne u Broja – vitamín C, vitamín B a vitamín D spolu vďaka tejto kampani:

  • najazdili 1415,82 km na bicykli
  • ušetrili 353,96 kg CO2 emisií
  • vypotili 18 litrov potu
  • zjedli 57 mušiek zachytených medzi zubami :-)

Veríme, že posolstvo kampane „Do práce na bicykli“ sa bude šíriť aj naďalej a že nielen počas trvania kampane, ale aj mimo nej sa budeme snažiť využívať našich dvojkolesových tátošov čo najčastejšie.

A ako hovorí motto oficiálneho trička tohtoročnej kampane: „Zmenu mám na dosah ruky“, tak sa aj tím našej lekárne snaží o zmenu jazdiť ekologickejšie, o čom svedčí nielen to, že sme sa už štvrtý rok zapojili do tejto kampane, ale aj to, že dodávka donáškovej služby našej lekárne využíva elektrický pohon, čím emisie šetríme dvojnásobne. A keďže každá zmena začína od jednotlivca, je len a len na Vás ako sa rozhodnete a či aj Vy prispejete ku zmene k lepšiemu.

Takže hor sa na bicykle a želáme Vám veľa šťastných „zelených“ kilometrov!

Vaša Lekáreň u Broja

 


Takto hodnotíte naše služby
Jozef T.
14. Apríl 2022
Popri čakaní na neďalekej stanici som si sem zašiel nakúpiť zopár potrebných vecí. Potešil ma príjemný personál a ochota rozumne pomôcť a nie len zarobiť ...
Mária F.
9. Február 2022
V tejto lekarni nakupujem velmi rada, lebo pristup personalu je vzdy na jednotku. Mozem len odporucat!
Silvia
24. Január 2022
Dobrá lekáreň so zaujímavým vernostným programom. Pomerne široká ponuka tovaru, ešte sa mi nestalo že by nemali čo som potrebovala. Za mňa jednoznačne spokojnosť.
Podeľte sa o svoj názor
Napíšte nám hodnotenie, ako ste boli spokojný s kvalitou našich služieb...

Vaša Lekáreň u Broja

Tatranská 293

017 01 Považská Bystrica

Tel. kontakt: 0903 665 244

Email: kontakt@lekarenubroja.sk

FB: /lekarenubroja

Kontaktujte nás