Posilnime imunitu detí pred návratom do školy... | Lekáreň u Broja

Posilnime imunitu detí pred návratom do školy...

Posilnime imunitu detí pred návratom do školy...

Nový školský rok nám už klope na dvere a naše ratolesti sa o pár dní vrátia do školských lavíc, materských škôl, či jaslí. Toto obdobie so sebou prináša čoraz viac chladných a sychravých dní a samozrejme aj zvýšený výskyt infekčných ochorení. Deti sa vracajú do kolektívu, dni sa skracujú a slnečných lúčov sa im dostáva čoraz menej, a tak ich imunita dostáva poriadne zabrať. Jej posilnenie je preto určite na mieste a môže nám pomôcť vyhnúť sa všadeprítomným vírusom a baktériám, ktoré sú rozšírené obzvlášť v detských kolektívoch.

Ako môžeme predchádzať ochoreniam a posilniť imunitu detí?

  • Veľmi dôležitá je vyvážená a pestrá strava (je potrebné znížiť príjem rafinovaného cukru a nezdravých tukov a zvýšiť príjem ovocia a zeleniny)
  • Zaraďte im pravidelne do jedálnička prírodné probiotiká (napr. jogurty, acidofilné mlieko, kefír či bryndzu)
  • Dbajte na zvýšenú hygienu (najmä hygienu rúk) a pravidelný pobyt na čerstvom vzduchu
  • Nebojte sa otužovania, ktoré prispieva k celkovej odolnosti detí (začať sa dá už v škôlkarskom veku, napr. postupným znižovaním teploty vody v sprche)
  • Deti by sa mali pravidelne hýbať alebo športovať primerane ich veku
  • Dôležitý je aj dostatok spánkučo najmenej stresu
  • No a samozrejme nezabúdajme na kvalitný pitný režim (ideálna je čistá voda alebo čaj, či už ovocný alebo bylinkový)

V prípade, že už vitamíny a minerály z ovocia či zeleniny nestačia, nastúpi jesenné a zimné obdobie a s ním spojená chrípková sezóna, treba siahnuť aj po kvalitných vitamínoch a výživových doplnkoch z lekárne, ktoré imunitu detí posilnia a pomôžu lepšie zvládať choroby.

Čo odporúčajú farmaceuti z Lekárne u Broja?

Základom pre posilnenie imunity detí ale aj dospelých by mali byť vitamíny C a D v kombinácii so zinkom.  Pre menšie deti odporúčame napr. TOTO Detský vitamín CTOTO Detský vitamín D vo forme kvapiek, ktoré neobsahujú laktózu, lepok, alergény ani pridaný cukor.  Výborný je aj RINIMUM sirup (pre deti od 3 rokov), ktorý je kombináciou zinku, vitamínu C a vitamínu D3. Pre väčšie deti nad 9 rokov je vhodný napr. TOTO Vitamín C + Zinok + D3 s postupným uvoľňovaním.

Už v septembri odporúčame začať s mesačnými kúrami s prípravkom Arkodefenses Kids, ktorý je kombináciou probiotík, kolostra, betaglukánu, vitamínu D3, zinku a selénu.  Vhodný je pre deti od 3 rokov a veľkou výhodou je to, že je to intenzívny 5-dňový program (balenie obsahuje 5 samostatných pitných dávok), ktorého účinnosť je celý mesiac.

Nielen na posilnenie imunity, ale aj v prípade, že už na deti „niečo lezie“, odporúčame okrem zvýšených dávok vitamínu C pridať aj betaglukány, či už vo forme Imunoglukan  kapsulí alebo vo forme Imunoglukan sirupu.

Na imunitu detí aj dospelých má veľmi dobrý vplyv aj kolostrum, ktoré vzniká v mliečnej žľaze matiek cicavcov niekoľko hodín po pôrode. Je bohatým zdrojom látok, ktoré podporujú imunitný systém, ako sú napr. imunoglubíny IgG, IgA, IgM, vitamíny, minerály, enzýmy a ďalšie.  Kolostrum je nielen dobrou prevenciou pred chorobami, ale vhodné je aj na podporu liečby akútnych ochorení akými sú chrípka či prechladnutie. Na trhu je dostupné buď kozie alebo kravské kolostrum. Pre deti od 3 rokov odporúčame napr. kravské kolostrum v tabletovej forme KOLOSTRUM Junior s obsahom vitamínu C od Edenpharmy.

Všetky vyššie spomínané produkty, ale aj množstvo iných, nájdete v ponuke našej Lekárne u Broja. Stačí si prísť vybrať alebo nám zavolať a naši farmaceuti Vám s radosťou poradia s výberom toho správneho produktu. A ako bonus môžete využiť aj našu bezplatnú donáškovú službu v rámci celého okresu.

Nielen začiatok, ale aj celý školský rok 2022/2023 v plnom zdraví, želá deťom aj ich rodičom tím Lekárne u Broja!


Takto hodnotíte naše služby
Jozef T.
14. Apríl 2022
Popri čakaní na neďalekej stanici som si sem zašiel nakúpiť zopár potrebných vecí. Potešil ma príjemný personál a ochota rozumne pomôcť a nie len zarobiť ...
Mária F.
9. Február 2022
V tejto lekarni nakupujem velmi rada, lebo pristup personalu je vzdy na jednotku. Mozem len odporucat!
Silvia
24. Január 2022
Dobrá lekáreň so zaujímavým vernostným programom. Pomerne široká ponuka tovaru, ešte sa mi nestalo že by nemali čo som potrebovala. Za mňa jednoznačne spokojnosť.
Podeľte sa o svoj názor
Napíšte nám hodnotenie, ako ste boli spokojný s kvalitou našich služieb...

Vaša Lekáreň u Broja

Tatranská 293

017 01 Považská Bystrica

Tel. kontakt: 0903 665 244

Email: kontakt@lekarenubroja.sk

FB: /lekarenubroja

Kontaktujte nás